Pisa




A Pisa encara fa més anys que hi vaig anar que a Florència, si no em fallen les dates, va ser al 1984, l'any que hi vaig anar amb el viatge de fi de curs de COU.

De Pisa tenia records del duomo i sobretot de la Torre Pendente. Aquell any vaig pujar per segon cop a la torre. Plovia i feia força vent i, a dalt de tot, em va agafar por perquè em vaig veure molt desprotegit, la barana de ferro era prima i baixeta. I sort d'una amiga que amb paciència i agafant-me de la mà, em va ajudar a baixar de dalt de tot.

Aquest any he recorregut més de la ciutat de Pisa, també sota una pluja persistent. Vam arribar a la nit i el primer que vam fer va ser anar a veure la torre i allà, ens va començar a ploure en una mena de diluvi universal que ens va deixar xops de cap a peus.

Al matí hem pogut comprovar que Pisa té un centre històric petit però amb edificis renaixentistes de força bellesa. El problema de la ciutat és que no està oberta a l'Arno, viu una mica d'esquena i no té cap pont entranyable.

Sota la pluja fina i persistent hem visitat el duomo. M'he negat a fer-me la típica foto subjectant la torre perquè a la vorera on es pot fer aquest tipus de foto-muntatges hi havia una plena ocupació de gent de tots els països fent les postures més extravangants i estrambòtiques: era de pel·lícula aquesta imatge, com un récord guinnes de persones fent el ridícul al mig del carrer.

Tot just acabar la visita al duomo (baptisteri, camposanto, catedral i torre pendente), ha parat el ploure i ha sortit un brillant sol que ja no ens ha abandonat en tot el viatge...

Comentaris

Rita ha dit…
Quina enveja! Una volteta per Itàlia ara m'aniria de meravella... ;)
Striper ha dit…
M'alegro que ho disfrutesis malgrat la pluja.
Musafir ha dit…
Pisa va ser una de les ciutats a itàlia més precioses que haig pogut visitar, malgrat tot i tenir només un dia. Fascinant, tant amb pluja com sense.
Espere que ho hages disfrutat de valent.
Giorgio Grappa ha dit…
Des que la vaig veure, que no comprenc que puga ser més famosa per un error arquitectònic que no pas per la seua bellesa: una mostra més de la superficialitat dels humans.

T'ho hauràs passat molt bé, per allà! (tot i el Berlusca, és clar: no et van aplicar la llei d'estrangeria? jo no em fie gens d'aquell feixista.)
Deric ha dit…
Giorgio, què és això de l'error arquitectónic? et refereixes a la cúpula de Bruneleschi?
El Berlusca no m'ha molestat gaire aquests dies, però quin element!
Striper, Musafir, ho he fet.
Rita... torne'm-hi
he començat pel mes recent i acavo aqui que es on ho vaig deixar, que no deixi empremta no vol dir que no hi pasi....es que tots parleu de tants llocs visitas, en tants diferents idiomes, en canvi jo, només he viatjat a parís un cop i enlloc mes, llevat de la peninsula i poquet...........m'agrada de viatjar amb vosaltres, no et molesta oi?