Problemes informàtics



L'altre dia el meu ordinador va fer Poof! i va dir prou, que després de set anys i dues reparacions a vida o mort, ja en tenia suficient.
No és ben bé que s'hagi mort del tot, de tant en tant funciona grinyolant i queixant-se contínuament, per això mateix no puc enrefiar-me, ja em va espantar molt l'altre dia quan després de la tormenta, i mentre estava treballant en la meva nova novel·la, de sobte em va sortir un missatge que deia: error de excepción grave, error en disco duro.
Aggggggggggggg!
I jo, com sempre, sense ni una còpia de seguretat. Per sort, després d'un dels famosos "para i engega" dels informàtics, va arrencar durant cinc preciosos minuts que em van permetre enviar-me per correu electrònic tots els fitxers i salvar-los. Menys mal! Això sí, tota la feina d'aquella tarda va quedar perduda per sempre més.
Ara espero amb ànsia la paga extraordinària del mes de setembre per poder anar fins a la botiga i comprar-me un ordinador nou de trinca. Un mal de cap més perquè no sabré quin comprar-me ni si fixe o portàtil, Apple o Windows, Windows XP o Vista... Bé, ja m'han avisat que el Vista ni mirar-lo, que va fatal.
I mentrestant a escriure com els nostres avantpassats, a mà, en una llibreta i amb bolígraf negre, això sí, les manies s'han de conservar.

Comentaris

neus ha dit…
Ai Deric... m'agradaria poder-te aconsellar, però no en tinc ni idea de totes aquestes coses, et puc dir què tinc jo, un portàtil i el windows xp, i tot plegat funciona molt bé i toco fusta!!

(et diré que uns dels avantatges del portàtil és la bateria i que si la llum se'n va -a saber on- sempre tens temps de guardar les coses i tancar tranquil.lament)

Un petonàs!!!

Nova novel·la??? ole!! ole!!
Jo Mateixa ha dit…
En cinc minuts et va donar temps d'enviar-te tot el que tenies??, debies tenir poc doncs,jo haguès trigat hores!!!!!

Ara recordo que fa dies que no faig còpia de seguretat :-S

L'Elur te raó, jo aquests dies que estic amb el portàtil m'he n'he adonat de que el tema bateria va de conya, sempre tens un marge de manioba per guardar les coses.

I res de Windows Vista que es un cul, Windows XP i anar tirant de conya!!!!!
Joana ha dit…
Coses que passen! I aquestes són lleus!
;9
Anònim ha dit…
jo quan escric alguna cosa profunda no ho puc fer al pc! ho fai en paper i em surt millor, axo si, tot ple de "tchons" i canvis XD


Muas!
nimue ha dit…
buf! cada vegada que escolte històries d'ordinadors que moren em mire el meu i tremole... :(
Jo tinc un portàtil per qüestions d'espai (les cases petites...) i em sembla que ara no m'agradaria tindre un dels altres.
Em sembla que ara per ara no sabria escriure res amb boli com abans!
Giorgio Grappa ha dit…
Dériiiiiic! Mira-t'ho bé, abans, que igual només és el disc dur el que està cascat, i només seria cosa de canviar-lo (van a preus de risa) i reinstal·lar el Güindous. Encara que, posats a fer, jo t'aconsellaria que et passessis a GNU/Linux (concretament a Ubuntu, que és molt fàcil d'adaptar-s'hi); de fet, jo estic fent anar un Pentium III de l'any de la picor amb només 256 MB de RAM gràcies a Linux, i li queda molta vida per davant (mentre no casque el disc dur, per exemple).

Ara bé, si no tens cap linuxer a prop perquè t'oriente durant els primers deu minuts (és el temps d'adaptació estàndar), comprenc que se't pot fer una mica cara amunt. És clar que, si et canvies a Apple, l'esforç d'adaptació és el mateix.
En qualsevol cas, no t'aconselle en absolut el Vista; si vols mirar-te alguns articles (anàlisi i crítica, hi ha de tot), en vaig recollir uns quants a http://laventuradelpingui.blogspot.com/2007/02/windows-vista.html.

I si tens curiositat per veure un Linux en funcionament, mentre t'ho penses, ara em tens relativament a prop :-D .
gatot ha dit…
jo estic amb en giorgio en quasi tot, però principalment en fer-li fer una ullada... potser amb dos-cents euros et poses al dia i tens la paga per a coses importants de debó!!! :DD

i ... t'he deixat deures en forma de meme a casa meva!

sort en la tria déric!
Giorgio Grappa ha dit…
És estrany, no s'ha publicat un segon comentari que et vaig posar després.

Res, que si et va fallar després de la tormenta, tal volta és que algun canvi de tensió et va socarrar el disc dur; el problema seria que t'hagues socarrat alguna cosa més, com la placa base o la RAM; a mi em va passar fa temps, m'havia fregit "part" de la placa base, de manera que l'ordinador anava, però anava mal, i la van haver de canviar. Però canviar la placa base en un ordinador de set anys, ja no sé si paga la pena...

(Si fos el disc dur, fa unes setmanes vam afegir-ne un a l'ordinador d'uns amics: per 50 €, 250 GB, i era de marca. Després els hi vaig instal·lar Ubuntu, i estan encantats, gairebé ja no fan servir el Güindous ;-) .)
Deric ha dit…
I d'on puc treure el Linux? I ho hauré d'instal·lar tot de nou? I què és un disc dur? I una placa base? Agggg! Jo vull un ordinador que funcioni, que m'en pugui refiar i no haver de tornar a instal·lar-ho tot. Jo vull que m'ho donin fet!!!!!
ddriver ha dit…
jo si vols t aconsello a quin putiferi ho fan mes barat pero ordinadors...em sembla que el meu em va escollir ell a mi en comptes de jo a ell
mossèn ha dit…
ja ho diuen ja ... "vaya mierda de computadoras" ... salut
Giorgio Grappa ha dit…
Déric, hi ha més de 300 distribucions (versions) de Linux, i te les pots descarregar de la xarxa en format iso, que després graves en un CD que et servirà per fer la instal·lació. Però no t'espantes, que és més fàcil del que sembla.

A més, quan t'instal·les una distribució de Linux, ja t'apareix amb quasi tots (per no dir tots) els programes que pots arribar a necessitar; no com el Güindous, que has d'anar instal·lant-te tot el que necessites.

I no patisques, que jo estaré encantat d'explicar-te tot el que vulgues, mostrar-te tres o quatre versions de Linux distintes, i, si t'hi decideixes, instal·lar-te la que més t'agrade. Linux és molt més fàcil del que sol pensar la gent; fins i tot, jo el veig més fàcil que les finestretes.

Per cert, també pots tindre els dos en el mateix ordinador, Linux i Güindous, i en arrancar tries el que vols usar.

(Que què és una placa base? Doncs, mira, sort que no t'he parlat de les particions del disc dur :-P )
euria ha dit…
La meva relació amb els ordinadors és un desastre, no et puc donar cap mena de consell. Sort que vas poder salvar els fitxers!!!! Home, hauries d'anar a tot arreu amb el pen drive, van b. Salutacions!
Júlia ha dit…
Espero que tot estigui solucionat, jo tampoc tinc còpies de res, ai, quina por.
Paul Walls ha dit…
Ostres, no m'espantis, que el meu me l'acabo de comprar...XD. Una salutació!
Ferran Porta ha dit…
Pel que sembla dec ser dels pocs que té el Vista i no es queixa! No sé què se suposa que m'hauria de passar amb ell, que tothom en diu "pestes", però a mi em va de conya.
Com ja ha dit algú altre, un pen drive i el sufrir se va a acabar! :)
Toy folloso ha dit…
L´assegurança doméstica et paga 500 € ben facilment. Després d´un dia de tempesta, vas a fer un "parte" de la màquina pressuntament rostida, i al pèrit li mostres unes quantes plaques i targes velles que t´haurà donat l´informàtic junt a una factura, on, el concepte "configurar" farà que arribi a la quantitat esmentada. N´hi ha per una torre nova.
Apa..