Provence

Una delicia. Així és com puc definir aquest cap de setmana passat a la Provença. I curt, molt curt.

La Provença bé es mereix una llarga temporada, no es pot veure només en un camp de setmana perquè és un lloc per disfrutar.

Vàrem visitar bàsicament l'interior del territori, deixant de banda la costa, tot i que també val molt la pena, però un parell de dies no dóna per tant. Hi ha molt pobles, poblets i ciutats amb molt d'encant, ruïnes romanes, antigues esglèsies, castells, palaus i natura, molta natura. I ara és una bona época per anar-hi perquè els camps de lavanda estan florits i és espectacular veure un camp tot de color lila d'una olor embriagadora... i ple d'avelles, això també.





No és extrany que pintors impressionistes com Van Gogh o Cezanne s'enamoressin dels colors i la llum d'aquesta terra per pintar els seus millors quadres.




D'altra banda vam aconseguir mantenir la sorpresa a la meva mare fins a l'últim moment i va estar ben feliç de celebrar el seu aniversari en un coquetó restaurant de Cassis, un poble de la Costa Blava, prop de Marsella, envoltada de la seva família.

Comentaris

Anònim ha dit…
Mare meva, m'has ven imnotitzat amb aquest post... No saps fins a quin punt m'arriva a agradar la lavanda! Sempre que vaig al mercat de flors dels dijous no puc evitar passar lleugerament els dits entre les seves branquetes...

I sobre l'habitació de Van Gogh... La he pintat un munt de vegades. M'encanta! Amb colors, temperes, ceres...
nimue ha dit…
què bonic!! les abelles em paralitzen una mica però segur que el paisatge val molt la pena de veure! ni que només siga pels camps de lavanda! :)
M'alegre molt que l'aniversari li anara tan bé a la mare!
Déjà vie ha dit…
uau! entrant aqui sembla que ben bé t'hi transportis, amb aquests colors, aquestes olors i aquestes descripcions qui s'hi pot resistir?
Mikel ha dit…
Mmm te tot una pinta genial!!!!!
Musafir ha dit…
Si és que parlar de Provença, és parlar del seu flaire, tant dolç i colorit com la d'un camp de lavanda. Mai no he estat jo per la Provença, però per uns moments, ens has traslladat fins allà...
Petitabruixa ha dit…
La benvolguda Provença !!!

Desitjo que la teva mare hagi estat ben feliç perquè és un lloc realment extraordinàri.

Un lloc per estar-s'hi un temps i esciure una novel.la, eh, Déric?

Petons!
Anònim ha dit…
La Provença ja ho diuen que té una lluminositat especial. Jo sempre hi he estat de pas però no m'importaria gens perdre'm per qualsevol poblet.
ddriver ha dit…
quina sorpresa!!
La Provença,la Camargu,l Aude...molt maco tot allo
euria ha dit…
me n'alegro que tot anés tant bé!!! Tampoc hi he anat....ejem....amb aquest espígol i aquests colors...en fan venir ganes :)