diumenge, 6 de març de 2005

Reciclatge

En el meu poble diuen que no multaran a ningú pel fet de no reciclar fins el 2007. No entraré en el fet de si multar o no per reciclar (com per moltes altres coses) és bo o contraproduent per aconseguir un fi. De fet està bastant demostrat que perque la gent compleixi les normes o faci les coses bé, se'ls ha de tocar una mica la butxaca. (Penso ara en els radars de les carreteres que fan aixecar el peu de l'accelerador a tants conductors, si més no, en el lloc del radar).

Doncs bé, tornant al tema del post, jo reciclo. No perque em multin o m'obliguin, sino perque tinc consciencia de que el medi ambient no pot absorbir tota la merda que li tirem i perque hi ha un munt de coses que es poden reaprofitar. Per aixó a casa, tinc una bossa per l'orgànica, una pel paper, una pel vidre, una pel plàstic i una per rebutj. I no és que tingui molt espai, simplement es tracta de no acumular i llençar-ho sovint. També he de dir que no ho tinc complicat per fer aquesta selecció, perque quan vaig al contenidor, els tinc tots allà junts. Començo: l'orgànic, les escombreries, el paper, el plàstic i llaunes, i el vidre.

No costa gens ni mica aquest petit gest, per això em poso dels nervis, m'emprenyo molt, em sulfuro, em poso a mil, em cabrejo... quan obro el contenidor d'escombreries i veig garrafes d'aigua, caixes de cartró o ampolles de vidre. A veure, si els contenidors són al costat mateix, què cony costa llençar cada cosa al seu lloc????

És que em treuen de pollaguera i en aquests casos sí que sóc partidari d'una bona multa perque no han de desplaçar-se vint carrers per trobar els contenidors de reciclatge, són al costat dels d'escombreries! No costa gens fer les coses ben fetes. Ja ho deia jo: estem per civilitzar!