Procés de normalització

Aquesta vegada no en diuen "regularització", sino "normalització", però el fet és el mateix, milers d'immigrants amb esperances renovades de poder estar de forma legal al pais, d'establir-se definitivament i formar una familia o de portar la seva.

Diuen que si compleixen tots els requisits demanats tindran els papers segurs per un any. Un d'aquests requisits és tenir un empadronament d'abans del 7 d'agost del 2004 i, que passa si el tenen del 8 d'agost? Doncs que ja no tindran papers per molt que tota l'altra documentació la tinguin més que correcte. No és una mica injust? A aquestes persones, per un dia, veuran les seves il.lusions desaparèixer.

Hi ha casos de tot, aquests dies he vist milers: gent honrada; gent desesperada; gent il.lusionada; gent agraïda; gent esperançada... No us podeu imaginar la cara que posen alguns quan els dónes el paper que els fa falta, una cara de felicitat extrema i només per un paper. Però també hi ha d'altres casos, aquell senyor molt fosc de pell, de gairebé dos metres d'alçada, amb una musculatura superdefinida que, davant teu, es posa a plorar perque es va empadronar per primer cop el 10 o el 15 o el 20 d'agost i sap que no tindrà papers i que si ho intenta li obriran un ordre d'expulsió automàtica.

Però també hi ha d'altres casos, gent que veus que intenta fotre-te-la, que vol el paper encara que no tingui cap posibilitat de "normalització", gent que ja intueixes que no és "trigo limpio". I desprès la policia et comenta: "s'estan falsificant certificats d'empadronament per 2000 euros i contractes de treball per 3000". I penses: "ara ja sé perquè aquell volia el paper tant sí com no".

Em fa ràbia que quatre desgraciats lladres i estafadors se n'aprofitin dels pobres il.lusos que es pensen que d'aquesta manera aconseguiran els seus somnis i que no puguis fer res per evitar-ho. Pagaran 5000 euros hipotecant-se més del que ja estan per una cosa que no els servirà de res, perque aquestes falsificacions són una estafa. I, a sobre, es veuran amb una ordre d'expulsió.

Comentaris