Aquasilva

Herejía és el primer títol d'una trilogia anomenada Aquasilva, escrita per Anselm Audley quan tenia tan sols 17 anys, en l'actualitat en té 22.

Se l'ha comparat amb Tolkien o s'ha dit que és el nou Tolkien del segle XXI, no tant per la semblança amb l'obra del genial escriptor, sinó per la seva capacitat creadodora. Crec que aquesta opinió és massa arriesgada. El noi s'ho ha currat molt bé, ha creat un món complexe, amb trames polítiques i religioses complicades, però no té res a veure amb Tolkien.

Em recorda més, posats a comparar, amb l'estil de Frank Herbert i la seva famosa sèrie, Dune, pel tema i per les descripcions dels llocs.

El llibra, al principi, costa d'entrar, és lent i et perds amb els noms dels llocs i dels personatges, però a mida que passes planes et va enganxant poc a poc, endisant-te en aquest món on estan tan presents les tempestes, l'oceà terrible i una religió excloent, totalitària i inquisidora que recorda molt a les actuals.

Tot i que l'acció se situa en un temps indeterminat, en un planeta desconegut, es reflexen perfectament situacions del nostra món actual, criticant-les de forma subtil però directa. Aixó ésql que té de bo la ciència-ficció.

Espero amb ganes poder llegir la segona i tercera part, Inquisición i Cruzada per veure què passa amb els seus protagonistes.

Comentaris