PARANORMAL ACTIVITIES: El quadre


Enceto una nova secció en el blog (que durarà el que durarà) nomenada Paranormal Activities en la que explicaré alguns fets que he viscut i que tenen estranya o difícil explicació, si més no per a mi. I en tinc alguns quants.

El que vull explicar avui va passar fa alguns anys quan visitava el museu Thyssen-Bornemisza de Madrid.

Ja feia estona que era al museu. Havia començat per veure una exposició temporal sobre Paul Klee que m'havia entusiasmat especialment. Havia comprat l'entrada conjunta per l'exposició i per la resta de la col·lecció, així que després d'en Klee, vaig endinsar-me en el museu.

La col·lecció és molt bona i té obres excel·lents. Al final d'una sala, després de girar un plafó, vaig veure un quadre que em va cridar l'atenció. No sabria dir per què, però em vaig quedar clavat davant seu una estona. La pintura en qüestió era Jove cavaller en un paisatge de Vittore Carpaccio (1510).

En aquell moment jo no sabia absolutament res d'aquesta pintura renaixentista més enllà de la petita explicació situada en un petit rètol al seu costat, però no podia apartar la vista del quadre. Hi havia alguna cosa estranya, alguna cosa que em fascinava i no sabia què era ni explicar el per què d'aquesta fascinació, d'aquest embadaliment que em va agafar. La pintura era plena de detalls, de simbolisme, no hi havia res que estigués pintat per caprici o decoració, tot tenia el seu significat. D'això sí que me n'adonava, d'alguna cosa havien de servir les assignatures en història de l'art que havia fet durant la carrera.

El que va passar a continuació va anar més enllà de la simple observació de la pintura. No sé quan de temps portava mirant el quadre quan, de sobte, em vaig trobar en una habitació fosca, il·luminada dèbilment per unes espelmes. Davant meu, en un cavallet, hi havia el quadre del jove cavaller a mig fer i jo l'observava, però no amb els meus ulls, sinó amb els ulls de l'artista. M'havia traslladat al moment en que es pintava el quadre, havia viatjat en l'espai i en el temps!

Em vaig espantar tant que vaig tornar a la realitat de cop. Tornava a ser el museu i la gent continuava envoltant-me. No semblava que hagués passat res ni que ningú s'hagués adonat de res, però jo era ben conscient d'haver viscut una experiència molt, molt estranya, potser paranormal. I sé que si no m'hagués espantat tant, hauria durat més i hauria tingut l'oportunitat de veure alguna cosa més d'aquell altre món.





Comentaris

Sergi ha dit…
Ai ai, no sé si m'agradarà massa aquesta secció, eh! A mi em donen molt mal rotllo aquestes coses, i això que algun cop n'he parlat al blog. No sé si això és la fascinació per aquell quadre, uns profunds lligants amb l'art, o ves a saber què. Qui sap la connexió que tens amb aquella imatge, aquell artista... hi ha tantes coses que no sabem, encara. I paro, que ja se m'estan posant els pèls de punta.
Deric ha dit…
La veritat XeXu és que , tot i el que va passar, mai m'he decidit a investigar gaire sobre el quadre.

Primer em pensava que era una obra menor, sense gaire importància, després vaig descobrir que és una obra que amaga algun misteri i que va ser de les primeres que representava un paisatge.

El sé també ara és que el jove representat era mort a l'hora de fer el retrat, es veu que només es retrataven de cos sencer els cavallers morts i que el paisatge és la vida en el més enllà...

Hi ha més, seguint l'enllaç hi ha una mica més d'història de la pintura.
Carme Rosanas ha dit…
Doncs jo, al revés d'en XeXu, sé que m'encantarà aquesta secció. M'agraden aquest a mena de coses inexplicables, jo també en tinc algunes, no tant espectaculars com aquesta, però...

Jo penso que són estats d'alta concentració, com de trànsit, on el subconscient recull dades que té i les combina d'una manera especial. Com si somiessis però despert, en estat de trànsit. Alguna cosa important et deia a tu aquest quadre... llàstima que costin tant d'investigar i d'experimentar... que bo seria poder tornar-ho a provar, no?
Anònim ha dit…
i dius que tens material per convertir aquests fets paranormals en una secció del bloc? caram si que et passen coses estranyes!
sargantana ha dit…
redeu..!!
quin *iuiu*
El porquet ha dit…
Oioioiiii encara seràs un posseïdor d'ànimes o de cossos o com es digui!