Titànic

Titanic. Photo by Wikimedia Commons

La nit del 14 al 15 d'abril de 1912 s'enfonsava el vaixell més famòs de tot els temps. El Titànic, però, no ha estat l'únic vaixell en la història de la navegació marítima que s'ha enfonsat causant nombrosos morts, però sí que ha estat el més cinematogràfic. Si fem una recerca a IMDb per títol "Titànic" ens surten més de 120 pel·lícules que hi fan referència i més de 65 episodis de televisió incloent-hi documentals. 

Les més antigues d'aquestes pel·lícules són del mateix any 1912: Saved from the Titanic i In Nacht und Eis.

Trobem films a totes les èpoques, a tots els països, de tots els estils, gèneres i gustos fins arribar a la més famosa de totes elles i la pel·lícula més taquillera de tots els temps. Titanic (1997), restaurada i adaptada al 3D aquest mateix 2012.

Algunes de les pel·lícules són:

La última nit del Titànic (A night to remember, 1958)amb Kenneth More, Ronald Allen i Robert Ayres
Titanic (1943) (Alemanya)
Titanic (1915) (Itàlia)
Rescaten el Titanic (Raise the Titanic, 1980)
Titanic II (2010) (USA)
La cambrera del Titànic (La femme de chambre du Titanic, 1997) de Bigas Luna amb Olivier Martinez i Aitana Sánchez-Gijón
S.O.S. Titànic (1979) (Regne Unit)
Die katastrophe der Titanic (1912) (Alemanya)
L'enfonsament del Titànic (1994) d'Antonio Chavarrías, amb Sergi Mateu, Laura Accati i Àlex Casanovas
El hundimiento del Titanic (Titanic, 1953) amb Clifton Webb, Barbara Stanwyck i Robert Wagner
Titanic (2012) Serie tv
Misterios del Titanic (Ghosts of the Abyss, 2003) documental de James Cameron
Los secretos del Titanic (National Geographic Video: Secrets of the Titanic, 1986) documental de National Geographic


Comentaris

Sergi ha dit…
De totes elles només tinc consciència d'haver vist 'la més famosa de totes', no ha estat un tema que m'hagi interessat mai massa, però té la seva gràcia que es commemorin els 100 anys de l'incident.
Pakiba ha dit…
Jo he vist la de Leonardo di Capri i el altre dia que van donar una més antiga per la TV2 que també estaba molt bé.
Segons crec la culpa de que van morir tantisima gent,va ser per la egocentritat del capitan i el orgull de clases, com si a la hora de salvarse tingues algo que veura els diners, pero com sempre el pobres van pagar el pato.
Júlia ha dit…
La del 58 pel meu gust la millor, no entenc com a la gent li va agradar aquesta darrera, em va semblar un rotllo amb molts efectes especials, la història d'amor, infumable, i em sap greu pels actors que mereixien millor guió.

No és exactament com s'explica, això que es van salvar els rics, cal matisar el tema, però tot plegat seria molt llarg d'explicar aquí.
Thera ha dit…
Sempre m'han atret les històries del Titànic, de petita fins i tot m'agradava de dibuixar-lo, les seves quatres xemeneies sempre m'han cridat l'atenció.

N'he vist alguna de les pel·licules, són ficcions, alguna prou ben aconseguida.
Miquel Àngel ha dit…
Per què ens agrada tant, recordar les desgràcies, les derrotes ?
Júlia Zabala ha dit…
M'agrada tant la història del Titanic! aquesta última sèrie que han fet per la tele es veu que no ha tingut massa èxit però jo la vaig abans de l'estrena i em va agradar molt, la veritat...
merike ha dit…
Estava pensant en el mateix vaixell al meu bloc. Intentava explicar que la dona que era entrevistada per James Cameron era una supervivent finlandesa. La dona vella que tenia 85 anys a la pel·lícula de 1997. La Rosa vella. Actriu Gloria Stuart. He vist la pel.licula i una altre més vella també. Quina història.
Elfreelang ha dit…
Quanta filmografia ! jo n'hauré vist un parell o tres....el misteri entorn al seu enfonsament continua...va poc vaig llegir que estaven investigant la teoria dels miratges que explicarien que no haguessin vist l'iceberg i la tardança en el rescat
rits ha dit…
Moltes vegades em pregunto xq la tragèdia del Titanic és tan coneguda i rememorada. Potser xq té una màgia de justícia, glamour o alguna altra cosa que ho fa únic.

No he vist gaires de les pelis que se n'han fet, que déu n'hi dó!
Jordicine ha dit…
No és un tema que m'apassioni, tot i que està molt de moda. Jo recordo la mateixa que tothom, reestrenada amb 3-D, per cert. Una abraçada, DERIC.