E-reader

Aquesta setmana he sucumbit a les noves tecnologies i, aprofitant una oferta molt bona de l'Fnac, vaig caure en la temptació de comprar-me un e-book (o e-reader) o com es digui, bé, en definitiva un lector de llibres electrònics. Jo, que no en volia cap, li he descobert una certa utilitat, sobretot ara que estic estudiant les oposicions, perquè em permetrà dur on sigui tots els temes que m'he preparat a l'ordinador sense haver-me'ls d'imprimir ni carretejar un portàtil amunt i avall.

Després de llegir-me el manual d'instruccions (en paper) i d'anar fent proves amunt i avall, per fi el tinc operatiu i amb uns quants e-books (o llibres electrònics) en el seu interior. 

Ahir vaig decidir començar a utilitzar-lo amb la seva funció primigènia, que és la de lectura de llibres i vaig començar a llegir una novel·la... el resultat: després de passar 5 pàgines electròniques i de no haver-me assabentat de res del que llegia, el vaig tancar enyorat dels llibres de paper. Total, el "Jo confesso" haurà d'esperar una mica (una setmana) fins que pugui demanar-lo prestat a la meva mare per poder-lo llegir "come il faut": amb paper i ben gruixut!

L'e-reader tindrà una propera oportunitat, és clar, però més endavant, quan ja m'hagi acostumat a estudiar els temes de les oposicions amb ell i estigui preparat a fer el salt amb novel·les.

Per cert, quan ja tots els llibres siguin electrònics, com ens ho farem els escriptors per anar a signar llibres per Sant Jordi? Signarem postals en paper amb la portada del llibre com els famosos signen fotos seves? O signarem directament sobre els e-readers? 

Ais! Potser no m'estic fent tant als nous temps com em pensava...

Comentaris

Sergi ha dit…
Hahaha, boníssim l'acudit gràfic!

De moment jo em resisteixo a tenir un trastet d'aquests, tot i saber que en un futur serà pràcticament necessari. Però jo crec que ja li estàs traient suc, si et serveix per estudiar i carregar el que serien un munt de papers, ja va bé. Les novel·les poden esperar, segur que t'hi acostumaràs (fins i tot jo quan em toqui!), cada cop es veu més gent per tot arreu enganxada a la pantalleta. De moment, vaig fent rebost a casa de llibres en paper, pel que pugui ser.
Elfreelang ha dit…
Jo es que no m'acostumaria mai crec....on estiguin els fulls de paper per anar girant...ara per això que dius de les oposicions si que deu ser útil...i en això de les signatures ...potser també seran digitals i tindran un llapis electrònic mai se sap
Tot Barcelona ha dit…
de momento...el papel...salut
Bargalloneta ha dit…
jo sóc amant del paper, ho reconec però....... he sucumbit i em vaig demanar un per reis i és clar.... me'l van portar.... ara estic llegint l'últim de ken Follet... i és clar al llit un llibre de 900 pàgines per a mi que soc petiteta em pesa massa i en canvi amb el reader guanyo en comoditat... però també t'he de confessar que quan vaig en tren el plaer del llibre sota el braç no me'l treu ningu!
petons
Quadern de mots ha dit…
De moment els llibres en paper.
Carme Rosanas ha dit…
Jo estic llegint el Jo confesso en paper... de moment.

I m'has fet riure amb això de signar els llibres... m'he imaginat que deixaries la pantalla feta un fiasco amb les dedicatòries i signatures... :)
El porquet ha dit…
Jo el problema que els veig en aquets trastets, a dia d'avui, és que segurament només pots trobar best-sellers o llibres més o menys reconeguts i famosos. La resta de llibres segur que, de moment, n'estan al marge.

Això també suposo que canviarà amb el temps, però fins que no arribi el moment que tot llibre ja surti en versió digital (a més de la paper, si encara té demanda) jo seguiré amb el meu paper!
Pakiba ha dit…
Jo la britat en sembla que njo m'agradará, ja que si tinc que llegiur un tex molt llarg al ordenador en cansa,prefereixo el llibre de sempre i si pot ser firmat millor.
El próxim dia t'emportas el llibre que vols.

Un petonet.
kweilan ha dit…
Jo de moment vaig amb paper.
Yáiza ha dit…
Home!!!

Jo també tinc ebook, només fa uns mesos, i vaig fer un post parlant-te, ara no recordo si el vas veure o no.

La veritat és que a mi m'està anant de conya per llegir novel·les, tot i que reconec que un "totxo" com el Jo Confesso potser és millor en paper, sobretot si és tan enrebassat com Les veus del Pamano... per allò de poder "fullejar" i tornar enrere a veure què havia passat abans.

En canvi em sembla que per estudiar, no podria. Jo necessito subratllar, marcar, fer notes... d'acord que això es pot fer amb els ebooks, però no tant còmodament. Només et diré que per estudiar utilitzo cinc colors de subratllador diferent. Manies, sí, però em va bé per desuniformitzar els densos apunts de Medicina! =P

Au doncs, et recomano que per acostumar-t'hi comencis amb una novel·la de tamany mig, que sigui fàcil de llegir... Després ja no tindràs por de res. I ja ens diràs el què!
Yáiza ha dit…
La solució pel tema de les signatures... és crear-la de forma digital, enviar-la per wifi, i que s'incorpori automàticament a la pàgina en blanc que hi ha sempre després de la portada!!! =P
Ferran Porta ha dit…
La signatura? cap problema, aquest Nadal passat, al Corte Inglés em van fer firmar el comprovant de la targeta en una pantalla de cristall líquid :)

Et costa acostumar-t'hi, no? em sembla que em passarà el mateix, el dia que m'hi posi.

Per cert, ànims amb l'estudi!
Sufur ha dit…
Yo me resistí como gato panza arriba contra el libro electrónico... hasta que sucumbí a él, y la verdad es que estoy encantado.

Como soy de darle muchas vueltas a la cabeza, tengo una enorme lista de pros y contras, y de opiniones al respecto, de la cual te hago un resumen:

A FAVOR: Es super práctico en los viajes (y yo no paro de viajar), y te permite tener siempre a mano tus párrafos favoritos. Tiene un diccionario incorporado que funciona maravillosamente para aprender idiomas. Pesa poco y la batería le dura una eternidad. Desde que lo tengo, leo mucho más que antes. No esquilmas el Amazonas para conseguir papel.

EN CONTRA: Me gasto mucho más dinero en libros que antes (sí: yo soy de los que pagan por la cultura). Se pierde el contacto íntimo del papel entre los dedos. Acumulas libros que no te va a dar tiempo en una vida para leer.

OPINIONES: No creo que sea una cosa que os vaya a perjudicar económicamente a los escritores (todo lo contrario), pero sí a las librerías pequeñas. Por eso (romanticismo y un poco de conciencia social) sigo comprando libros en papel en mis librerías favoritas.

En resumen, ¡disfrutalo!
lisebe ha dit…
Es molt bó perque no ocupa espai, i es práctic, pero a mí m'agrada olorá el llibre de paper encara sense obrir, i començar a llegir.. Que vols soc una romántica.

I mo crec pas que perjudiqui als escriptors.

Jo que tinc un Ipad que em van regalar per el meu aniversari i també té opció de carregar llibres .. encara no sé com funciona,per això de les tecnologies soc una soca. I encara no li fet servir.

Petonets Deric
Salvador Macip ha dit…
Jo sóc més antiquat que tu i encara ni me l'he comprat. No se m'havia acudit això de les firmes! Una tradició que es perdrà...
Clidice ha dit…
Me l'estic mirant i sé que cauré, sobretot per llegir més còmodament el centenar llarg que tinc de llibres en .pdf (ei, dels que ja no cal pagar drets d'autor, eh!). I com ja t'han dit, pantalleta i signatura, o fotografia digital amb el comprador i incorporació al document :) Si en les coses del fetitxisme no cal patir, que ens les empesquem totes! :)
Jordicine ha dit…
Jo ho tinc clar. No estic en contra de les noves tecnologies, però mentre hi hagi llibres en paper no compraré cap e-reader. M'agrada tocar els llibres, olorar-los, classificar-los... Una abraçada, DERIC.
el pensador ha dit…
Toc, Toc... Bon dia. Avui és dissabte, ah! que ja ho sabies? Ja, però, potser el que no saps és que demà diumenge fem un #esmorzarblocaire a la #FMB i he pensat que havia de venir a dir-t'ho perquè estic segur que no te'l voldràs perdre. Serà a les 10 del matí i després anirem plegats a dir la nostra davant del TSJC amb #escolaencatalà

Vindràs, oi? Què no saps on és? Cap problema, aquí tens l'enllaç a l'esdeveniment al facebook, on no només hi tens l'adreça, sinó que a més t'hi podràs apuntar. Fins demà a la Fàbrica Moritz Barcelona
Ronda de Sant Antoni, 39, 08011 Barcelona

http://www.facebook.com/events/270364776365427/
Anònim ha dit…
nsvs varcevanje [url=http://www.medvesekpusnik.info]medvesek pusnik[/url]
bajoqueta ha dit…
Jo quasi dormo a les nits amb la meva petita tablet, l'estimo crec, no puc parar de repetir-li: "on has estat tots aquests anys?" jajaja.

Sempre hi hauran llibres en paper! No sé per què la gent té tanta por a que desapareguin. Als que ens agrada llegir mai renunciarem a fer-ho totalment en paper.

I si fos així ja s'inventarà alguna cosa per poder signar els llibres digitals :)


365 contes
Terra de llibres
Ipon ha dit…
Passejant per blogspot t'he trobat! Potser no em recordes perquè fa cinc anys que no em passejo per aquests mons... però ara he retornat amb energia i les piles carregades!

No hi ha res com poder passar les pagines, notar el llibre a les mans i sobretot sentir-se dins la història quan sents l'olor característica de tots els llibres.
Si deixen de fer llibres de paper, nose pas si m'hi adaptaria algun dia...

Salut!