Magdalenes

Primeres magdalenes integrals fetes per mi. Photo by F. Mayol

Em sembla que aquesta és la primera entrada de cuina que faig al blog en tota la seva història! La seva causa: la petició que m'han fet al facebook perquè pengi la recepta de les magdalenes integrals que vaig fer ahir. 

Cal a dir que no és una recepta meva (no en tinc ni idea de cuinar) i de l'àvia, l'he tret del llibre Magdalenas de Xavier Barriga i editat per Círculo de Lectores.

Doncs com és molt senzilla, aquí va:

Ingredients:
125 g d'ou (2 ous aprox.)                                             
175 g de sucre morè                                                        
60 g de llet desnatada                                                      
190 g d'oli d'oliva suau (jo vaig posar oli verge extra)        
210 g de farina de blat integral
7 g de llevat
1 mica de sal
1 mica de pela de llimona ratllada (me'n vaig oblidar!)

Batre l'ou i el sucre, després incorporar la llet i l'oli sense deixar de batre (el llibre diu amb un batidor elèctric, però jo no en tinc i ho vaig fer a mà, només cal fotre-li força als braços).

A part barrejar la farina amb el llevat, la sal i la llimona. Agregar-ho a la mescla anterior sense deixar de remenar. Quan la massa ja sigui homogènia, barrejar (o batre amb el batidor) durant 2 o 3 minuts. (No vegis com acabes amb els braços!!!).

Tapar la massa amb un drap i guardar-la a la nevera com a mínim 1 hora, però es pot deixar 24 hores. Jo vaig deixar-la 24 hores.

Passat aquest temps, precalentar el forn a 250º, remoure la massa un altre cop i omplir els motllos a 3/4 parts amb una cullera. (Surten unes 12 magdalenes) Posar per sobre la massa la decoració que vulguem (en aquest cas jo vaig posar sèsam cru) i ficar-ho al forn a 210º durant 16 o 18 minuts.

I ja està! Unes magdalenes que no tenen res a envejar a les de la millor fleca del món!!! Boníssimes!

Les següents que provaré a fer seran les magdalenes de pastanaga, mmmmmm...


Comentaris

Ferran Porta ha dit…
Uitx, jo segur que no m'hi posaré, que pel que dius som del mateix club (dels que no cuinem, vull dir ;)
No m'hi posaré... però amb la vènia una sí que me la foto; nyam!
fanal blau ha dit…
Conviden a tastar-les...Puc?
Bon profit, Deric!
Marta ha dit…
Deric
es que vas triar molt bè, las del Xavier Barriga osn infalibles....pero el que vas fer mes bè , va ser deixar repossar la masa a la nevera, aquesta es la clau.
Disfrute-las molt.
petonets
sargantana ha dit…
dons tenen molt bona pinta per eser les primeres
hi tens el braç trencat!
jajajajajjaj
perdo..perdo..feia broma

;-)
Carme Rosanas ha dit…
Tenen molt bona pinta, realment! Ja les provaré!

Les de pastanaga, també ens les explicaràs?
Sergi ha dit…
Ja fas com jo! Com que no en tinc ni idea, quan faig alguna cosa a la cuina m'emociono! Hehehe. Mmm... les de pastanaga poden ser paraules majors!
nimue ha dit…
quina bona pinta! sóc molt fan de les magdalenes en general i aquestes teues semblen boníssimes! nyam!
Elfreelang ha dit…
Fan molt bona pinta! ai m'ha entrat gana!
Deric ha dit…
Sento dir-vos que ja no en queda ni una!
Pakiba ha dit…
Fan una pinta bonísima,pero estic enfadada no m'has convidat,espero que las próximas me las deixis provar!!
Yáiza ha dit…
Nyam! Tenen molt bona cara! M'encantaria provar de fer-la, però ara mateix visc sense forn. Creus que és una recepta apta per microones?? Al microones hi faig uns brownies prou bons! =D
bajoqueta ha dit…
PLAS PLAS PLAS PLAS!

T'han quedat espectaculars! Amb els motlles de silicona surten perfectes. Ja et veig amb fiambreres de magdalenes cap a la feina jajaja.

Et recomano aquests muffins de plàtan, jo no paro de repetir-los i mai sobra ni un!
http://glutoniana.wordpress.com/2011/11/04/muffins-de-platano-riquisimos/

Ah, per cert... m'he llegit el teu llibre, ho he posat al facebook i al blog de llibres :)

365 contes
Terra de llibres
Ferran Porta ha dit…
"Sento dir-vos que ja no en queda ni una!".


Dolentot!!
Jordicine ha dit…
Carai, el Deric "cuiner" no el coneixia. Ets molt polivalent! Una abraçada.
Anònim ha dit…
Ais tenen una pinta deliciosa.
Sufur ha dit…
Hala, dieta a la porra! Aunque sean integrales... :-)

Ñamñamñam
Deric ha dit…
Aviat faré les de pastanaga, però he d'estar inspirat per ficar-m'hi a la cuina.