Què té Salt?

Llegeixo avui a la premsa una notícia preocupant: "Expulsions d'anada i tornada". Segurament no és un fet gaire habitual aquest, però que dos dels delinqüents amb més detencions acumulades hagin tornat a Girona, un d'ells a Salt, pocs dies després de ser expulsats del país, fa reflexionar. El de Salt ha estat detectat perquè ha estat detingut després de participar en una baralla al municipi (una detenció més a acumular a la llarga llista).

Que un expulsat pugui entrar alegrament al país i travessar-lo de punta a punta per tornar a fer de les seves al poble que el va expulsar, vol dir que alguna cosa no funciona en tot aquest procés. Com ha pogut entrar al país de nou després de ser expulsat (amb el cost econòmic que això suposa)?

Salt és un poble on es podria viure la mar de bé, és tranquil, té bons equipaments, associacions actives, molts actes culturals i esportius... I això és el que volem que sigui Salt, res més. Estem cansats d'aquesta gentussa que està fent malbé el municipi, siguin de la nacionalitat que siguin, això és igual per a tots. No volem que Salt es converteixi en un feu de delinqüents, no hi ha lloc per ells ni pels que no saben viure en convivència i respecte. Salt no és el salvatge far-west. Ja n'hi ha prou d'aquest color.

Comentaris

Sergi ha dit…
Entenc els teus precs, són perfectament comprensibles com a ciutadà de Salt. Però el que em sorprèn, a banda de tota la problemàtica, és que el delinqüent hagi tornat al mateix lloc dels fets per quedar-s'hi, això és tenir molta mala bava, i voler demostrar que aquí mana ell, no et sembla? O és que hi ha moltes coses que no sabem per sota que fan que li convingui molt i molt quedar-se allà.
Pakiba ha dit…
Jo tampoc ho entenc com pot entrar i sortir una persona del país d'aquesta manera, on hi ha les lleis?, i la policia?.
Salt no es mereix la fama que alguns els está donan.
Ferran Porta ha dit…
Jo, el problema, més que en el fet que algú entri, surti i torni a entrar del país, o del poble o d'on sigui, és que no sembli haver-hi un lloc per aquest subjecte. Per aquest i pes que són com ell, esclar.

La meva queixa i el meu cabreig per situacions d'aquest tipus em porten a preguntar-me per la feina que fan els tres poders, que massa sovint sembla ben insuficient.
Yáiza ha dit…
Doncs no, jo tampoc entenc com coi poden passar coses així. Està clar que alguna part de l'engranatge funciona molt malament, o bé el subjecte en qüestió té més contactes dels que ens podem pensar. Però pel que sé i pel que expliques, estem parlant de deliqüència local, no d'una xarxa mafiosa a nivell estatal... Espero que els ciutadans de Salt aneu poguent recuperar la vostra ciutat i la vostra tranquil·litat...
Deric ha dit…
Totalment d'acord, Xexu, això és el que emprenya més.

Ferran, no sé de qui és la culpa, el que sí sé és on ficaria jo a paios com aquests.

Yáiza, per sort són xixarel·los individuals, no xarxes.
òscar ha dit…
El més sobtant és aquesta mena de barra lliure que fa que algú que acumula delictes (no semblen pas faltetes el que expliques) no tingui pas cap condemna.

No ho entenc. Fins el que jo sé, quan algú la fa; la paga. Ara, per no pagar, no paguen ni els delinqüents?
Elfreelang ha dit…
Ho trobo molt sospitós....perquè a Salt i no a Madrid o a Antequera o a qualsevol altre lloc....hi ha interessos ocults....com més conflictes socials més complicada la cohesió social, més diners per policies i agents repressius i més ales als partits demagogs ...ho saben...divideixen i vencen...
Jordicine ha dit…
Al final mana qui vol i no qui té l'autoritat per fer-ho. Aquest cas és lamentable. Acabo per no entendre res. Sort, DERIC.