El desodorant


El gimnàs és una molt bona font d'estudis psicològics dels diferents comportaments individuals i socials dins de les sales de fitness, piscines, vestuaris, etc. N'hi hauria per fer un tractat de cadascun d'ells i no cal estar especialment atent, amb una simple observació superficial n'hi ha prou.

Avui vull fer especial esment de les diferents maneres que tenen els homes de posar-se el desodorant un cop sortits de la dutxa:

1- Sacsejar el pot de desodorant vigorosament, aixecar l'aixella i, a una distància de 15 cm. aproximadament, fer una pulsació profunda per dipositar suficient producte sobre la pell.

2- Aixecar tímidament l'aixella i fer una pulsació tan breu al pot de desodorant que el producte gairebé ni arriba a la pell.

3- N'hi ha que buiden mig pot entre les aixelles i tot el tors fent gairebé irrespirable l'ambient al seu voltant.

4- N'hi ha que després de la dutxa es vesteixen completament i llavors, fent malabarismes, introdueixen el pot de desodorant en el petit espai que queda entre el coll de la samarreta o de la camisa i el coll, se'l fiquen sota l'aixella i fan una pulsació breu que, segurament, anirà a parar a la roba en lloc de la pell.

5- Hi ha els que, quan et poses el desodorant, et miren malament. No cal dir que aquests no inverteixen cap part del seu sou a comprar un producte que consideren impropi d'homes.

6- Per últim, hi ha els que no en gasten perquè es dutxen tot sovint, perquè no fan olor corporal, o perquè fan servir altra mena de productes substitutius al desodorant.

No cal dir que totes aquestes tècniques no s'apliquen només als desodorants en esprai, sinó també en stick, roll-on, etc.

No sé quina és la millor forma d'aplicació, però sí sé quin és el resultat final, sobretot quan és estiu i ja fa algunes hores de l'aplicació del producte. És una qüestió d'olor.

Comentaris

El porquet ha dit…
Roll-on de tota la vida! I com menys agressiu per la pell millor... si no a mi em donaven problemes (sóc de pell molt fina).

Renoi quina tesi de l'ús dels desodorants! Com que no faig gimnàs jo no he pogut desenvolupar tant aquesta teoria.

Aquest estiu jo vaig veure uns paios a Santorini, al mig del carrer, samarreta fora i amb un desodorant roll-on que se'l van passar per tot el cos, absolutament per tot el tors i les aixelles. Vaig arribar a entendre que era la seva forma de dutxar-se.

Així que t'has deiat la categoria dels que no es dutxen mai perquè la seva dutxa és un desodorant... lamentable.
fanal blau ha dit…
I tant que se'n podrien fer tesis!

Els pitjors són els que es posen el desodorant com a substitutiu de la dutxa. Terrible!!!

Potser hi ha moments que no calen, si hi ha una higiene diària acurada, però a l'estiu, jo en regalaria uns quants.

Hi ha una altra categoria que a mi encara em costa més d'entendre. És la dels i les que, usant desodorant, tornen a posar-se la mateixa roba amb olor a suat.

Cada pell és cada pell, i cada cos és cada cos, però costa tan poquet anar net i polit!

Un bon cap de setmana, Deric!
Ferran Porta ha dit…
Porquet, fanal blau, tots dos mencioneu l'opció "desodorant en lloc de dutxa". Només dir-vos que la seqüència m'ha fet venir basques, i que espero no topar-me mai amb un tipus que la practiqui. Ecs.

Dicho lo cual... personalment el roll-on em fa com molta angúnia. Never, not my thing! Spray a 15 cm (sense la camisa!) i fot-li, que vivim en societat!
Elfreelang ha dit…
He trobat molt instructiu el teu apunt...jo l'altre dia a l'autobús vaig tenir la mala sort de trobar-me un que no en feia servir ( i pel tuf em temo que tampoc feia ús de la dutxa)
Pakiba ha dit…
El pixor no es com i cual es possan ,sino cuan no es possan i cantan "la traviata".
Sergi ha dit…
Jo m'apunto a l'opció 1, i fins i tot diria que la separació del braç és una mica més gran. També me'n tiro pel tors, però en una quantitat acceptable. És clar que tot això ho faig a casa, quan anava al gimnàs em temo que el desodorant no venia en el meu set d'esport. Més per vagància de buscar-ne un i posar-lo dins que per altra cosa...
Belén ha dit…
Te queda uno, los que usan ese desodorante de piedra alumbre, que tiene su propio modo de uso jajajajaj

Besicos
sargantana ha dit…
Redeu..el que s'ha de fer per no *donar el cante*
jajajajja
sort que no entres als vestuaris de les dones...
Yáiza ha dit…
Ja has mirat de publicar aquest article en alguna revista científica?? Segur que te l'accepten!! Jo vull aportar una opció 4.2 que consisteix en posar-se el desodorant un cop vestit, però passant la mà amb el producte per sota la samarreta o camisa des de la cintura i no pel coll. És la variant escollida per qui ja s'ha posat la corbata, té el coll ample o porta jersei de coll alt, fets que dificulten enormement les maniobres!!
Deric ha dit…
Aquest post s'ha enriquit moltíssim amb les vostres aportacions!
Alguna més?
;)
Sufur ha dit…
Los vestuarios de los gimnasios son sitios MUY interesantes. Sociológicamente hablando, por supuesto...
Carme Rosanas ha dit…
hehehehe... quina gràcia que m'has fet. Jo no vaig pels gimnasos o sigui que això m'ho perdo i em quedo amb els resultats de la gent que et trobes pel carrer... els que més es fan notar són els que no es dutxen, evidentment, tan si es posen desodorant en comptes de dutxar-se com si no... tampoc no hi arregla res...
Jordicine ha dit…
Jo estaria més aprop del número 1. Darrerament es parla molt del desodorant. L'altre dia un company del programa va explicar en antena cóm escollir el desodorant més addient per cada persona. Una abraçada, DERIC.
merike ha dit…
el meu espos és número tres, i jo no tinc l'asma encara, però...

el gimnàs per a mi és un lloc terrible i no he visitat. ara no vull visitar sí les persones estan mirant com tu!!!:D
merike ha dit…
el meu espòs, número 3. I jo, uff, l'asma figuratiu
Deric ha dit…
Merike! :P jajajaja