Terratrèmols



Ahir a la nit, a les 12 i 36 minuts de la matinada, ho vaig tenir claríssim: el que m'havia despertat era un terratrèmol i aquest matí m'ho ha confirmat el diari: "Un terratrèmol de 3,5 graus Richter sacseja les comarques gironines.

Era al llit, no a casa sinó en el poble de l'Aigua, i tot just feia uns deu minuts que havia tancat el llum després de llegir una estona. Em costava de dormir i donava unes quantes voltes però poc a poc em vencia la son, ja m'havia relaxat. Quan de sobte sento un soroll procedent de la porta d'entrada i que continua per les altres portes, com quan no encaixen bé i toquen al terra i grinyolen quan s'obren. Vaig obrir els ulls i llavors es va moure el llit i les parets de la casa es van queixar. Va ser com una onada que va venint cap a tu lentament però decidida.

Em vaig quedar de pedra, alló no era normal. Em vaig incorporar i vaig mirar per la finestra, tot semblava normal, no hi havia ningú al carrer ni es notava res estrany, excepte uns quants gossos que cridaven nerviosos.

Els gossos m'ho van fer veure clar: acabava de viure un terratrèmol, el segon de la meva vida (que jo en sigui conscient i hagi notat).

Em va costar molt adormir-me després, m'havia posat nerviós i estava atent a tots els sons de la casa, convencent-me que el poble de l'Aigua és al costat d'un volcà apagat fa centenars de milers d'anys, però volcà a la fi, i al cim de dolls d'aigua termal, per tant, que hi hagi moviments sísmics no és tan estrany, però sí que ho és que siguin d'aquesta intensitat tan forta, 3,5º és força intens per a Catalunya.

Comentaris

Striper ha dit…
Es curios la sensansacio de un terratremol de fet no saps que ha passat fins que no ho veus als mitjans de comunicació.
Jordicine ha dit…
Ostres, quina por. Jo ho he vist avui per la tele. Hi ha una companya meva de la Tele a Santa Coloma per fer directes. Me nm'alegro que no hagi estat res. Una abraçada.
gatot ha dit…
doncs jo era a Salt ben despert i no vaig notar res de res... ni les gallines van piular ni els gossos lladrugar... però, millor que quedi només la sensació i que no hagi passat res greu!
petons i llepades gens sacsejades!
Ferran Porta ha dit…
Quina angúnia, un terratrèmol. És una d'aquelles coses que ens ensenyen que som petiiits, petits!
nimue ha dit…
ui, doncs no m'havia enterat! estic molt desconnectada de les notícies últimament...
Per a mi, la pitjor part dels terratrèmols que he viscut (fóra de la península tots) ha sigut el dia després. Per sort, cap desgràcia personal però queda un mal cos general en l'ambient...
bajoqueta ha dit…
Un cop vaig notar un i va ser molt fluixet però va ser intensa la sensació. M'imagino que este era bastant més fort i la sensació que te queda és per no quedar-se indiferent suposo.
isnel ha dit…
Jo en tinc dos de presents a la memòria, un quan era força petita, a Girona, a casa dels avis: semblava que les copes de la vitrina s'havien arrencat a fer ballet. L'altre va ser a Guate, no fa gaire. Aquest de l'altre dia jo diria que no el vaig sentir, tot i tenir l'epicentre ben a prop. Vaja, jo ho diria, que no el vaig sentir...
Petitabruixa ha dit…
Jo he viscut dos a Barcelona però un, el darrer, va ser clar i a més, llarg...Estava a casa la mare, asseguda al seu llit, amb les cames creuades, llegint el Tarot i de cop, vaig sentir com si m'empenyéssin fort cap endavant i les petites figures de les prestatgeries es van moure i van dringar...El meu germà era al menjador, llegint, i li vaig, oi que l'has notat? I si, és clar !!!

No em va fer por...se'm va fer llarg i a més la paret va fer un crac !

Ma mare, com estava a la cuina, trastejant, no va sentir res de res...

En fi...petonets i que no es repeteixi ;-)
ddriver ha dit…
JO TAMBE VAIG ANAR A DISASTER CAFE DE LLORET ;)
Anònim ha dit…
Deunidoret si que esta la cosa mogudeta per Salt!

Salutacions, encara, des de Dublín!

JosepArnau
Nacho Hevia ha dit…
Salutacions, Deric...
jo no en viscut cap, tret del que me'n dona la meva vida
Una tendra abraçada