De retorns


Ja està, ja he tornat de Menorca i avui m'esperava una taula plena de papers i problemes a la feina, sort tenia d'evadir-me amb el pensament.
El problema de tornar a la feina just després de 8 hores de tornar de viatge és el cansament i el no tenir temps per desfer la maleta, però la sort és que al tenir el viatge tan fresc tens les bateries ben carregades per afrontar-ho tot.
Ara ja està, ja no em queda ni un dia més de vacances, només em queda l'esperança de poder fer algun pont i algun dia per Nadal i, qui sap, potser amb una mica de sort, fer alguna escapadeta.
Menorca és una illa estranya, no sembla que sigui territori nacional, la primera sensació que et produeix és que has viatjat a un altre país però al poc et sents com a casa: còmode i tranquil. Després venen les ganes d'endinsar-se al món menorquí, a les platges, als poblats talaiòtics, a les cases amb la gent, als pobles blancs i als "son" que dominen el paisatge amb la seva silueta senyorial.
I deixes de conduir amb por per les carreteres estretes franquejades per murs de pedra seca com si ho fessis per un carrer de la teva ciutat, ja no t'espanta l'estretor ni creuar-te amb un altre cotxe, i quan et fan aturar perquè passi un ramat d'ovelles o de vaques, et sents feliç.
No hi ha temps, no hi ha estrès, no hi ha preocupacions.
Saps que quan marxis d'aquí algun dia tornaràs, t'ho diu el port de Maó quan el vaixell l'abandona lentament i et seus a coberta a prendre el sol mentre el mar s'obre blau i calmat davant teu amb tota la seva immensitat...

Comentaris

Giorgio Grappa ha dit…
Sí, xiquet, tornar a la feina és ben dur. Però si bens amb les bateries carregades, fantàstic, podràs amb tot ;-) .

La foto és de cala Galdana? No hi veig bé les proporcions, però li té una retirada.
Jo Mateixa ha dit…
Bentornat i no t'estressis gaire!!!!!!!!!
Montse ha dit…
i quina calma més agradable, veritat? i aquella aigua tan blava... tinc uns amics gallecs que van anar a Menorca i ens van fer un comentari que em va fer molta gràcia. Van dir-me: - Ostras, aquí el mar es AZUL!
:)
Petonets i bentornat.
mossèn ha dit…
jo de vos ... tornaria a marxar !!! ... clar que encara tindria molta més enveja i com sabem no seria bo per la meva salut ... salut
Anònim ha dit…
Em sap greu que no em toqui la rifa i et pugui comprar una caseta blanca al costat d'aquest blau, amb un parell de xaiets i moltes, moltes flors, de les que tant ens agraden. En fi...dissabte ho intento de nou. I, encara que no ho creguis, per mi la feina seria molt més dura i ensopida si no hi fossis tu.
el pensador ha dit…
Hi ha retorn més dur que el de les vacances? i si a sobre aquestes han estat a Menorca...

Un desig d'afable retrobada amb el treball.
nimue ha dit…
vaja! quin viatge més bonic! ara a tornar a poquet a poquet, eh... :)
neus ha dit…
I és que el ritme de ses Illes és ben diferent al nostre... em sembla que és un "mal" illencs aquest...

Ben retornat i espero que la primera setmaneta no hagi estat gaire dura.

Petó!
Zazpi ha dit…
Gracies per comparir-ho amb nosaltres, m'anima saber qeu ens trovareem ja que hi anem el dia 11.

A vera si coincidim amb l'experiencia.
Nikus*
Anònim ha dit…
Quina foto més maca... i quina descripció més perfecte! Tot i tenir el mar lluny, per uns moments m'ha semblat que jo també m'hi trobava, a Menorca!
ddriver ha dit…
fa 21 anys que dic de tornar i encara no ho he fet.
Abans habia anat d illa en illa per motius laborals i mai mes he trobat el moment
el Lloro ha dit…
Eiiiiiiiiiii, Deriiiiiiiiiiiiiiic!!!
Ben anaaaaaaaaat, ben tornaaaat, ben vinguuuuut, ben reintegrat al món laboraaaaaaaaaaaaaaal!!!
(Quina enveja, Menorca, hosti, quina envejaaaaaaaaa!!!)
mar ha dit…
bon dia, Dèric
M'agrada tenir la casa plena d'amics i per això venia a convidar-te a la inauguració del nou "brisalls". Espero que t'agradi.
mar
nimue ha dit…
ooooh! com m'agrada la nova capçalera! :)